Здравейте, може да има някъде във форума подобна тема, обаче нямам нужните нерви да се ровя повече. Преди една седмица се сдобих с Алфа 146 1.9 JTD. Днес, както си карах започна да ми придърпва, аз натискам газта, а тя намаля все едно натискам спирачката, светна ми една интересна лампичка. Отидох при майстор, оказа се че има регистрирана грешка - нещо от сорта на "грешка на педала на газта". Изтри я и лампичката престана да свети. Обаче след около 5 км. пак стана същото. Моля ви, ако някой се е сблъсквал с подобен проблeм да ме светне какво става.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Помощ - потенциометър
Collapse
X
-
Коя "интересна" лампичка ти светна. На инжекцията ли...Може проблема да е в свещи, бензинова помпа, електроника....Моя Фиат така забиваше нос при подаване на газ, ама след смяна на свещи се оправи...
-
Първоначално публикувано от troubleКоя "интересна" лампичка ти светна. На инжекцията ли...Може проблема да е в свещи, бензинова помпа, електроника....Моя Фиат така забиваше нос при подаване на газ, ама след смяна на свещи се оправи...
Опааа колега айде чети внимателно де ! става въпрос за дизел все пак
Иначе за колегата с проблема мисля че проблема ти е в потенциометъра на педала ако правилно е направена диагностиката0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от BoboПървоначално публикувано от troubleКоя "интересна" лампичка ти светна. На инжекцията ли...Може проблема да е в свещи, бензинова помпа, електроника....Моя Фиат така забиваше нос при подаване на газ, ама след смяна на свещи се оправи...
Опааа колега айде чети внимателно де ! става въпрос за дизел все пак
Иначе за колегата с проблема мисля че проблема ти е в потенциометъра на педала ако правилно е направена диагностиката
Comment
-
Ходих при няколко самозванеца. вече незнам да се смея ли, да плача ли. Единият ми вика нищо й няма на колата, другият - проблема е в потенциометъра /след като аз му казах, че може да е нещо такова/, влезе в един руски сайт и каза, че струва 360 евро, третия се обяснява че колата имала два потенциометъра и трябвало да се замерят, друг - май може да е от дюзите........ Но никой не ми каза това е и толкова струва. Разбрах, че в Русе няма майстори, поне на Алфи. Някой знае ли колко струва въпросния потенциометър, и дали е един или са два, прави ли им се някакво замерване. Абе въобще ако имате някаква информация по темата, ви моля да пишете.Alfa Romeo 146 1.9 JTD
Comment
-
Е не казвай че няма разбиращи хора в Русе от АЛФА. Пък и не виждам защо се разграничава алфа от другите марки. То един човек или разбира от коли или не разбира. Оправдания от рода "господи това е алфа" са доста смешни.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
Comment